Vliegtuigvluchten saai? Niet meer!

De Australische vliegtuigmaatschappij Qantas gaat virtual reality-brillen gebruiken voor en tijdens vliegtuigvluchten. Tijdens de vlucht kan de reiziger zo zijn of haar tijd verdoen door middel van een geheel nieuwe ervaring.

Een nog niet bestaande fietsroute uitproberen met virtual reality!

Nieuwe fietsroutes en de bijbehorende voorzieningen kunnen onderzocht worden door middel van een virtual reality bril. Studenten van de NHTV hebben hiervoor een programma ontwikkeld: Cycle SPACES. Je neemt plaats op de fiets, zet de bril op en legt een route virtueel af via simulatie. Net echt! Voor dit project hebben de studenten de snelfietsroute F59 tussen Den Bosch en Oss gesimuleerd. Deze snelfietsroute is nog in ontwikkeling en via de virtual reality bril wordt een goed beeld gegeven hoe deze eruit gaat zien.

Virtuele Verkeersles

Als medewerker van een basisschool weet u hoe belangrijk verkeersles is voor kinderen. Ze gaan zich immers mengen in het drukke dagelijkse verkeer en komen voor het eerst op hun nieuwe fiets naar school. Zowel voor ouders als voor docenten blijft het spannend: kinderen die alleen naar school fietsen. U kunt erop hameren bij uw kinderen dat rechts voorrang heeft of vertellen op te letten bij een bepaalde kruising. Ook met verkeersboeken komen we al een heel eind maar toch blijft het een kwestie van inschattings- en inlevingsvermogen.