Virtual reality: “It’s unbelievable”, “Awesome”

Vorige week schreef ik een blogje over de mogelijkheden die virtual reality biedt voor het trainen van mensen. Virtual reality blijkt reëler te zijn dan de meeste mensen denken. Nu is het lastig om je daar iets van voor te stellen als je nog nooit iets met virtual reality te maken hebt gehad, maar daar heb ik iets op gevonden. Vanaf vandaag kan ook jij niet meer om virtual reality heen en zal je begrijpen wat ik met mijn vorige blogje bedoelde…

“How am I scared in a little hallway?”, “It’s unbelievable”, “Awesome”, dat zijn de reacties van mensen die met behulp van virtual reality een hike maken in de Dolomieten. Wanneer ze de virtual reality bril hebben opgezet, bevinden ze zich meteen in een andere wereld. Om deze beleving vervolgens zo echt mogelijk te maken, is de scène die door de bril te zien is nagebouwd; zo lopen de kandidaten ook daadwerkelijk op een brug, maar deze bevindt zich natuurlijk niet boven een kloof, zoals door de bril te zien is.
Ik vind het leuk om te zien dat mensen zich zo in de virtuele wereld kunnen inleven; men stapt over het gat in de brug en probeert de vallende rotsen af te weren. Precies hoe je het in het echt ook zou doen. 
Wat mij nog het meest verbaasde is dat mensen zelfs aangeven bang te zijn, terwijl ze weten dat de hele situatie nep is. Virtual reality blijkt dan toch écht iets goed te doen.

Door het zien van dit filmpje snap ik pas echt waarom virtual reality zo’n goed hulpmiddel is om mensen te trainen. Ik zal er niet meer woorden aan vuil maken. Bekijk dit filmpje eens waarin mensen die nog nooit in aanraking zijn gekomen met virtual reality de virtuele wereld ervaren en ik weet zeker dat – mocht je dit nog niet zijn – jij ook overtuigd bent van de realiteit die virtual reality kan bieden!

Deel deze pagina