Mis geen enkel bijzonder moment met Virtual Reality

 

Stel je eens voor je broer gaat trouwen, maar dat je hier niet bij kunt zijn; je zus is zwanger, maar omdat je een reis aan het maken bent, kun je dit bijzondere moment niet van dichtbij meemaken. Dit zijn gebeurtenissen die je eigenlijk niet wil missen. Gelukkig is er Virtual Reality! 

Bevalling
Deze week kwam ik een artikel tegen dat de waarde van virtual reality dubbel en dwars bewijst. Zoals net al gezegd, is een bevalling een voorbeeld van een moment waar je graag bij wilt zijn, maar zeker als het om je eigen kind gaat! Helaas zat dit er voor Jace uit Australië niet in. Jace moest voor zijn werk op zakenreis. Hij was 4000 km verwijderd van zijn vrouw terwijl zijn vrouw precies in die periode uitgerekend was. Wegens omstandigheden was het onmogelijk om de reis te annuleren en om bij zijn vrouw te zijn tijdens de bevalling. Nu kan ik me (gelukkig) niet goed voorstellen hoe het als vrouw is om zonder je man te moeten bevallen (überhaupt over een bevalling kan ik niet uit ervaring spreken) en hoe het als man is om hier niet bij aanwezig te kunnen zijn, maar wel lijkt het me vanzelfsprekend dat je op zo’n moment bij elkaar wilt zijn.

Bijna écht aanwezig
Virtual Reality bood Jace de kans om toch bij zijn vrouw in de verloskamer “aanwezig” te zijn... Bizar, maar heel mooi om te zien. Dankzij de Gear VR headset kon Jace de hele kamer van onder tot boven zien en de bevalling van begin tot eind meemaken. De situatie was zo levensecht dat Jace echt het gevoel had gewoon bij de bevalling te zijn geweest. Voor zijn vrouw was het ook een hele geruststelling dat Jace mee kon kijken en haar zo op afstand kon steunen. Zo kon het Australische koppel Alison en Jace Larke dit bijzondere moment toch een beetje samen beleven.

Uniek
Het klinkt misschien een beetje onwerkelijk, maar toch zien we dat virtual reality steeds meer oplossingen biedt voor problemen waar je in je dagelijks leven tegenaan kunt lopen. Het is erg mooi om te zien dat virtual reality steeds weer een oplossing kan bieden voor dingen waar je nooit van zou denken dat er ooit een oplossing voor zou komen. Dit voorbeeldje geeft goed weer waar de technologie vandaag de dag toe in staat is!

P.S. ben je nog steeds niet helemaal overtuigd? Bekijk dan het filmpje en zie hoe Jace de bevalling via virtual reality beleeft.

Deel deze pagina