Google Cardboard DIY: van schoenendoos tot VR-bril.

 

In navolging van mijn McDonalds-avontuur, ben ik iets strategischer gaan denken over wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld webshops. Collega Anne had (zoals veel vrouwen dit tegenwoordig doen...) online schoenen besteld en was zo vriendelijk mij de doos te geven. Mijn knutseluurtje kon van start gaan en mijn template kwam al snel de printer uit rollen. Dit template was eigenlijk gewoon een uitgevouwen Cardboard, wat ik met potlood heb overgetrokken op de schoenendoos. Na wat knippen, plakken en vouwen zat onze eigen vr-bril in elkaar! Natuurlijk heb ik het proces even vastgelegd (zie de foto’s hieronder), zodat je kunt zien dat ik dit echt zelf gemaakt heb. Hoe gaaf zou het zijn als webshops virtual reality zouden toepassen voor hun producten? Het template zou in bijvoorbeeld het deksel van de doos gelaserd kunnen worden en er door de klant eenvoudig uitgedrukt kunnen worden. Deze kan de Cardboard in elkaar vouwen en vervolgens het productaanbod van de webshop in 3D bekijken. Kortom; na de eerste aankoop heb je een machtig middel om klanten te laten terugkeren…

 

Meer weten over de mogelijkheden? Of heb je andere knutsel-ideeën? Ik hoor graag van je.


Google Cardboard schoenendoos

Deel deze pagina