• Virtual reality dichtbij huis: Google Cardboard

  Google Cardboard is een simpele vorm van Do-It-Yourself (DIY) hardware. Het laat zien dat Virtual Reality niet ver meer van ons af staat maar dat we allemaal in bezit kunnen zijn van zo’n bril. Het enige dat nog nodig is om daadwerkelijk iets te zien zijn de applicaties, oftwel: het programmeerwerk.

  Lees meer Google Cardboard
 • Hoe realistisch is Virtual Reality?

  n het stadium waar we nu verkeren, is Virtual Reality nog goed te onderscheiden van de fysieke wereld. Maar als we de ontwikkelingen van afgelopen jaren bekijken zal de virtuele wereld al snel levensechte vormen aan kunnen nemen.

  Lees meer Virtual reality
 • Virtual Reality om andere bestemmingen te beleven.

  Een mooi voorbeeld van een toepassing van virtual reality wordt ontwikkeld door de hotelketen Marriot, in samenwerking met Oculus Rift. Zij doen er nog een stapje bovenop: geen 3, maar 4D-ervaringen! Dit houdt in dat ze de Virtual Reality technieken willen combineren met andere zintuiglijlke waarnemingen zoals geluid, geur, smaak en gevoel.

  Lees meer Marriot Oculus Rift
 • Leap motion: met 1 been in de virtuele wereld.

  Leap Motion Inc is een Amerikaans bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in 3D-modellen. Zij hebben een apparaatje, de Leap Motion, op de markt gebracht dat nauwkeurig handbewegingen meet en visualiseert op een computerscherm. Hiermee kun je met je handen acties uitvoeren op de computerscherm, zonder het aan te raken.

  Lees meer Leap Motion Virtual Reality